Godinama bili na čekanju, konačno idu u realizaciju!

Raskrsnica na NP “Eminići- Abdići” u MZ Lubarda godinama je stajala nedovršena i narušavala sigurnost saobraćaja na ovom putnom pravcu koji iz pravca Varoške Rijeke vodi prema Abdićima i Čaglici. Isti putni pravac godinama je u izgradnji i u više faza izgrađena je značajna dionica, a pomenuta raskrsnica ostala je da svjedoči o apsurdima cestogradnje u općini Bužim.

Slično je i sa Lokalnim putem “Konjodor-Tromeđa” koji povezuje općine Bužim, Bosanska Krupa i Cazin.

Nakon godina čekanja ova dva projekta podržana su od strane Vlade USK koja je obezbjedila sredstva za njihovu rekonstrukciju i izgradnju.

Prema riječima Nisveta Jusića, zastupnika u Skupštini USK, za Lokalni put “Konjodor-Tromeđa” doznačeno je 90 000 KM, a za rekonstrukciju raskrsnice na NP “Eminići – Abdići” (naselje Eminići u neposrednoj blizini džamije Donja Lubarda) 40 000 KM.
“Vlada USK i većina u Skupštini USK pomažu lokalne zajednice i građane u njihovim realnim zahtjevima. Građani Bužima izdvajaju najviše ličnih sredstava za infrastrukturne projekte jer više ne mogu čekati. Zbog toga je Vlada USK i ovim činom pokazala da je partner građanima Bužima.

Sredstva su uplaćena na račun općine Bužim i od danas se mogu trošiti u realizaciju navedenih projekata.”

Hasan Ćosić i Samra Mehić inicijatori rekonstrukcije raskrsnice na NP “Eminići -Abdići” ističu veliki broj pozitivnih aspekata ovog projekta i nadaju se što bržoj realizaciji sredstava i stavljanju raskrsnice u punu funkciju…

Kako smo saznali u najavi je realizacija još važnih projekata!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *